Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potentials of separation membranes in the sugar industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60111623%3A_____%2F02%3A00007000" target="_blank" >RIV/60111623:_____/02:00007000 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Potentials of separation membranes in the sugar industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There are described some applications of membrane separation, e.g. reverse osmosis in the treatment of sugar beat press water, recovery of salt from waste brine at a sugar decolorization plant or microfiltration and ultrafiltration of raw sugar juice, asan alternative to chemical purification process. The last case is completed by original experimental work. Samples were treated with cross flow micro- and ultrafiltration on ceramic membranes having porosity 20 and 50 nm. The changes in the content of sucrose, invert sugar and lactic acid were observed, resulting in increasing the juice purity from the initial value 89% to the final value 91-92%.

  • Název v anglickém jazyce

    Potentials of separation membranes in the sugar industry

  • Popis výsledku anglicky

    There are described some applications of membrane separation, e.g. reverse osmosis in the treatment of sugar beat press water, recovery of salt from waste brine at a sugar decolorization plant or microfiltration and ultrafiltration of raw sugar juice, asan alternative to chemical purification process. The last case is completed by original experimental work. Samples were treated with cross flow micro- and ultrafiltration on ceramic membranes having porosity 20 and 50 nm. The changes in the content of sucrose, invert sugar and lactic acid were observed, resulting in increasing the juice purity from the initial value 89% to the final value 91-92%.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LA%20003" target="_blank" >LA 003: Účast jako delegát za Českou republiku v pracovní skupině Filtrace a Separace při Evropské Federaci Chemických Inženýrů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Separation and Purification Technology

  • ISSN

    1383-5866

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    101-110

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus