Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Molasses separation using improved SMB distributor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899303" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899303 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Molasses separation using improved SMB distributor

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There is potential for wide ranging applications of SMB. Several new concepts have been proposed in order to improve the performance and extend the range of application of classical SMB technology by exploiting various additional degrees of freedom. Improving SMB processes aims to reduce production costs and increasing efficiency, thus,this effort results in several configurations of SMB equipment designs with more degrees of freedom than the classical SMB processes. SMB modeling will play a significantrole in designing the right process configurations for the separation of value - adding ingredients in the food industry and other branches. We aim to modify our SMB station by using set of valves (electronically controlled valves) instead of the existing rotary valve, by this way a new flows distributor with additional degrees of freedom for binary separation of saccharides and salts, the new configuration will be tested for saccharides separation (molasses) and evaluating the efficien

  • Název v anglickém jazyce

    Molasses separation using improved SMB distributor

  • Popis výsledku anglicky

    There is potential for wide ranging applications of SMB. Several new concepts have been proposed in order to improve the performance and extend the range of application of classical SMB technology by exploiting various additional degrees of freedom. Improving SMB processes aims to reduce production costs and increasing efficiency, thus,this effort results in several configurations of SMB equipment designs with more degrees of freedom than the classical SMB processes. SMB modeling will play a significantrole in designing the right process configurations for the separation of value - adding ingredients in the food industry and other branches. We aim to modify our SMB station by using set of valves (electronically controlled valves) instead of the existing rotary valve, by this way a new flows distributor with additional degrees of freedom for binary separation of saccharides and salts, the new configuration will be tested for saccharides separation (molasses) and evaluating the efficien

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 21st International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2014

  • ISBN

    978-80-02-02555-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    1

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemického inženýrství

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    23. 8. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku