Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení termotolerantních Campylobacter spp. pomocí qPCR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899315" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899315 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_c1_2014.pdf" target="_blank" >http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_c1_2014.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení termotolerantních Campylobacter spp. pomocí qPCR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Alimentární infekce způsobené různými potravinovými patogeny v dnešní době obecně představují nezanedbatelnou hrozbu pro veřejné zdraví. Nicméně využití tradičních a standardizovaných ISO metod pro kontrolu potravin postrádá potřebnou rychlost a spolehlivost pro detekci, identifikaci a kvantifikaci těchto mikroorganismů. Zejména v případě termotolerantních Campylobacter spp., jež jsou v současné době nejčastější příčinnou lidských gastroenteritid bakteriálního původu, je využití těchto metod v praxi obzvláště problematické. Praktickým východiskem výše popsaných nedostatků kultivačních metod je bezesporu zavedení rozličných molekulárně-genetických technik.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of thermotolerant Campylobacter spp. using qPCR

  • Popis výsledku anglicky

    Alimentary infections caused by various food-borne pathogens generally pose a threat to public health. The standardised ISO methods usually used for food control sometimes lack swiftness and reliability necessary for detection, identification and quantification of these microorganisms. Especially in the case of thermotolerant Campylobacter spp., which are the most common cause of human bacterial gastroenteritis worldwide, usage of these methods in practice is somehow problematic. Practical solution of abovementioned issues linked with cultivation based methods are indisputably various molecular-genetic techniques.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Bioprospect

  • ISSN

    1210-1737

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    19

  • Strana od-do

    16

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus