Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

MALDI-TOF MS identification of spoilage microorganisms in dairy industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899338" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899338 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    MALDI-TOF MS identification of spoilage microorganisms in dairy industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The fast and reliable identification of spoilage microorganisms belongs to the basic challenges in food microbiology. The used identification methods, based on testing physiological and biochemical properties or analysing DNA mainly by PCR technique, aremore or less time and work demanding. Furthemore, the application of single methods usually differ for groups of microorganisms according to their phylogenetic relations. The MALDI-TOF MS method, working with protein profiles of microorganisms, providesa very rapid, easy to perform and reliable alternative, applicable to all microorganisms. In this study the identification of 420 bacteria and 50 yeasts at least isolated from dairy industry products, commodities and plants in Czech Republic in 2011-2013 was proved. The MALDI-TOF MS method with use of MALDI Biotyper 3.1 database and the appropriate biochemical tests and/or PCR based identification methods were applied. From Gram-positive bacteria the isolates of genera Bacillus, Lactoco

  • Název v anglickém jazyce

    MALDI-TOF MS identification of spoilage microorganisms in dairy industry

  • Popis výsledku anglicky

    The fast and reliable identification of spoilage microorganisms belongs to the basic challenges in food microbiology. The used identification methods, based on testing physiological and biochemical properties or analysing DNA mainly by PCR technique, aremore or less time and work demanding. Furthemore, the application of single methods usually differ for groups of microorganisms according to their phylogenetic relations. The MALDI-TOF MS method, working with protein profiles of microorganisms, providesa very rapid, easy to perform and reliable alternative, applicable to all microorganisms. In this study the identification of 420 bacteria and 50 yeasts at least isolated from dairy industry products, commodities and plants in Czech Republic in 2011-2013 was proved. The MALDI-TOF MS method with use of MALDI Biotyper 3.1 database and the appropriate biochemical tests and/or PCR based identification methods were applied. From Gram-positive bacteria the isolates of genera Bacillus, Lactoco

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů