Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Carbonatation precipitate - origin, separation and uses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899549" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899549 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Carbonatation precipitate - origin, separation and uses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Managers and researchers are looking for new systems with minimum consumption of lime e.g. ultrafiltration. Nevertheless liming and carbonatation are still an important part of juice purification in the sugar industry. The complex process is influenced by many parameters such as lime addition, polysaccharides content and their composition, temperature, mixing intensity, recycling in juice purification etc. Carbonatation precipitate as well as the role of adsorbing nonsugars from the beet is connected with sedimentation and filtration characteristics and seems to be a promising raw material in many industries. Key parameters of the carbonatation lime as a by-product of sugar manufacture are size of crystals and aggregates together with polymorphism of the CaCO3 both for the filtration and for follow-up industrial applications. The common polymorph of carbonatation precipitate is calcite but also needle-like aragonite precipitates were found when deteriorated beet was processed. Carbonat

  • Název v anglickém jazyce

    Carbonatation precipitate - origin, separation and uses

  • Popis výsledku anglicky

    Managers and researchers are looking for new systems with minimum consumption of lime e.g. ultrafiltration. Nevertheless liming and carbonatation are still an important part of juice purification in the sugar industry. The complex process is influenced by many parameters such as lime addition, polysaccharides content and their composition, temperature, mixing intensity, recycling in juice purification etc. Carbonatation precipitate as well as the role of adsorbing nonsugars from the beet is connected with sedimentation and filtration characteristics and seems to be a promising raw material in many industries. Key parameters of the carbonatation lime as a by-product of sugar manufacture are size of crystals and aggregates together with polymorphism of the CaCO3 both for the filtration and for follow-up industrial applications. The common polymorph of carbonatation precipitate is calcite but also needle-like aragonite precipitates were found when deteriorated beet was processed. Carbonat

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zuckerindustrie

  • ISSN

    0344-8657

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    140

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    434-442

  • Kód UT WoS článku

    000357845900011

  • EID výsledku v databázi Scopus