Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899556" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899556 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/15:43899556 RIV/60461373:22320/15:43899556
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
Popis výsledku v původním jazyce
Kniha poskytuje čtenáři základní informace o technologickém měření a automatickém řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách. Text knihy je rozdělen do čtyř částí. V části I jsou uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovanýchsoustav a simulaci jejich chování. Část II je věnována měření technologických veličin. Jsou popsány obecné vlastnosti provozních měřicích přístrojů, včetně hodnocení nejistot měření. Těžiště této části spočívá ve vysvětlení principů a metod měření technologických veličin a v popisu příslušného přístrojového vybavení: měření teploty, tlaku, průtoku, hladiny, množství tepla, hmotnosti - průmyslová vážicí technika, vlhkosti, složení a obrazová analýza a měření velikosti částic. Část III podrobně popisujetématiku řízení výrobních procesů. V kapitole věnované řízení procesů jsou analyzovány vlastnosti regulovaných soustav jejich dynamické chování, včetně akčních členů a jejich vlastností, popisu vlastností a funkce regulátorů a sestavení r
Název v anglickém jazyce
Measurement and control in the food and biotechnological productions
Popis výsledku anglicky
This book provides the reader with a basic knowledge of measurement technology and automatic control in food and biotechnological productions. The text is divided into four parts. Part I displays procedures for design of mathematical models of controlledsystems and simulation of their behaviour. Part II is dedicated to the measurement of technological parameters. There are describes general properties of process measurement instrumentation including measurement uncertainty. The main parts of this section are the principles and methods of process measurement technology and the description of instrumentation for measurement of temperature, pressure, flow rate, level, heat, weighing - industrial weighing systems, moisture, composition and image and particle size analysis. Part III describes in detail the control of engineering and technological processes. Chapter, dedicated to the process control, analyses parameters of controlled systems and their dynamic behaviour including actuators a
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
JB - Senzory, čidla, měření a regulace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7418-232-7
Počet stran knihy
820
Název nakladatele
Key Publishing s.r.o.
Místo vydání
Ostrava
Kód UT WoS knihy
—