Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899556" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899556 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/15:43899556 RIV/60461373:22320/15:43899556

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kniha poskytuje čtenáři základní informace o technologickém měření a automatickém řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách. Text knihy je rozdělen do čtyř částí. V části I jsou uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovanýchsoustav a simulaci jejich chování. Část II je věnována měření technologických veličin. Jsou popsány obecné vlastnosti provozních měřicích přístrojů, včetně hodnocení nejistot měření. Těžiště této části spočívá ve vysvětlení principů a metod měření technologických veličin a v popisu příslušného přístrojového vybavení: měření teploty, tlaku, průtoku, hladiny, množství tepla, hmotnosti - průmyslová vážicí technika, vlhkosti, složení a obrazová analýza a měření velikosti částic. Část III podrobně popisujetématiku řízení výrobních procesů. V kapitole věnované řízení procesů jsou analyzovány vlastnosti regulovaných soustav jejich dynamické chování, včetně akčních členů a jejich vlastností, popisu vlastností a funkce regulátorů a sestavení r

  • Název v anglickém jazyce

    Measurement and control in the food and biotechnological productions

  • Popis výsledku anglicky

    This book provides the reader with a basic knowledge of measurement technology and automatic control in food and biotechnological productions. The text is divided into four parts. Part I displays procedures for design of mathematical models of controlledsystems and simulation of their behaviour. Part II is dedicated to the measurement of technological parameters. There are describes general properties of process measurement instrumentation including measurement uncertainty. The main parts of this section are the principles and methods of process measurement technology and the description of instrumentation for measurement of temperature, pressure, flow rate, level, heat, weighing - industrial weighing systems, moisture, composition and image and particle size analysis. Part III describes in detail the control of engineering and technological processes. Chapter, dedicated to the process control, analyses parameters of controlled systems and their dynamic behaviour including actuators a

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-7418-232-7

  • Počet stran knihy

    820

  • Název nakladatele

    Key Publishing s.r.o.

  • Místo vydání

    Ostrava

  • Kód UT WoS knihy