Hydrated chia seed efffect on wheat flour and bread technological quality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900759" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900759 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Hydrated chia seed efffect on wheat flour and bread technological quality
Popis výsledku v původním jazyce
Changes in chemical composition were described by common analytical methods and by rheological properties of non-fermented as well as leavened dough (extensigraph and maturograph tests, respectively). Leavened bread and cut out biscuits were prepared ina laboratory scale. Hydrated white and black chia seeds softly increased protein content and reversely their quality. Due to low amounts added (2.5% or 5.0%), changes in dough viscoelastic properties were small. Consumer quality worsening of both testedproducts was also of low significance, but fibre content increased about 50% compared to wheat control.
Název v anglickém jazyce
Hydrated chia seed efffect on wheat flour and bread technological quality
Popis výsledku anglicky
Changes in chemical composition were described by common analytical methods and by rheological properties of non-fermented as well as leavened dough (extensigraph and maturograph tests, respectively). Leavened bread and cut out biscuits were prepared ina laboratory scale. Hydrated white and black chia seeds softly increased protein content and reversely their quality. Due to low amounts added (2.5% or 5.0%), changes in dough viscoelastic properties were small. Consumer quality worsening of both testedproducts was also of low significance, but fibre content increased about 50% compared to wheat control.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agricultural Engeneering International: CIGR Journal - Special issue 2015: 18th World Congress of CIGR
ISSN
1682-1130
e-ISSN
—
Svazek periodika
2015
Číslo periodika v rámci svazku
Special Issue 2015
Stát vydavatele periodika
JP - Japonsko
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
259-263
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—