Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zpracování ovoce a zeleniny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902052" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902052 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zpracování ovoce a zeleniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola popisuje základní principy průmyslového zpracování ovoce a zeleniny. Po úvodní části charakterizující předběžné operace společné pro všechny typy výrob (příjem suroviny, její skladování, čištění, třídění, odstranění nepoživatelných částí, loupání) jsou charakterizovány podmínky výroby základních typů ovocných a zeleninových výrobků. tj. kusovitých výrobků (kompoty, sterilovaná zelenina, sušené ovoce a zelenina, ovocné polotovary, ovocné pomazánky, kalných a čirých šťáv, šťávních koncentrátů.

  • Název v anglickém jazyce

    Fruit and vegetable processing

  • Popis výsledku anglicky

    The charter describes the principles of fruit and vegetable industrial processing In the beginning the preliminary operations are characterised, i.e. raw materials receipt and storage, washing, sorting, removal of indigestible parts, peeling). The processing of basic types of fruit and vegetable products is further summarised including piece goods (stewed fruit, sterilized vegetables, dried fruit and vegetables, fruit semi-products, jam and marmalades, cloudy and clear juices, juice concentrates.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Vzorkování III potraviny, zemědělství, předměty běžného užívání

  • ISBN

    978-80-86380-80-3

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    117-121

  • Počet stran knihy

    291

  • Název nakladatele

    Václav Helán - 2 THETA

  • Místo vydání

    Český Těšín

  • Kód UT WoS kapitoly