Mléko a jeho složení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902057" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902057 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mléko a jeho složení
Popis výsledku v původním jazyce
Je uveden obsah a charakteristika živin obsažených v mléce (bílkovin, tuku, sacharidů, vitaminů a minerálních látek). Dále je z hlediska výživového provedeno srovnání kravského mléka s mlékem kozím a rostlinnými nápoji, především sójovými.
Název v anglickém jazyce
Milk and its composition
Popis výsledku anglicky
The contents and characterisation of nutrients (proteins, fat, sugars, vitamins and minerals of cow milk is presented. The composition of goat milk and plant drinks (mainly soya milk) is compared with cow milk composition from the nutrition point of view.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Mléko - přítel nebo nepřítel
ISBN
978-80-87250-31-0
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
11-16
Počet stran knihy
53
Název nakladatele
Forsapi s.r.o.
Místo vydání
Liberec
Kód UT WoS kapitoly
—