Dostupnost minimálně opracované zeleniny a ovoce v Praze a okolí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902656" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902656 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dostupnost minimálně opracované zeleniny a ovoce v Praze a okolí
Popis výsledku v původním jazyce
Minimální opracovaní ovoce a zeleniny je efektivní způsob jak zařadit ovoce a zeleninu na jídelníček konzumentů napříč populací. Výroba spočívá v omytí, odstranění nepoživatelných částí, dělení na menší dílky, stabilizaci suroviny a balení. Cílem studie bylo na základě vytvořeného dotazníku udělat průzkum trhu výrobků minimálně opracovaného ovoce a zelenin v Praze a okolí. Na základě dotazníku byly zjištěny četnost a zastoupení výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny. Mezi dále vyhodnocované parametry patřil výrobce, kategorie potravin, stav obalu a údaje na něm, složení, cena, teplota skladování, doba spotřeby po otevření, datum balení a datum spotřeby výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny.
Název v anglickém jazyce
Availability least processed vegetables and fruit in and around Prague
Popis výsledku anglicky
Minimal processing is an effective way to include fruits and vegetables in diet across the population of consumers. Production steps are washing, removal of unedible parts, dividing into smaller parts, stabilization and packaging. The aim of the study was based on a questionnaire created to do the market research of minimally processed fruits and vegetables in and around Prague. On the basis of the questionnaire frequency and representation of minimally processed fruits and vegetables products were detected. Manufacturer, category of food, packaging and status data thereon, composition, price, storage temperature, time consumption after opening, packaging date and expiry date of minimally processed fruits and vegetables products belonged among the further parameters evaluated.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
71
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
128-130
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—