Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dostupnost minimálně opracované zeleniny a ovoce v Praze a okolí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902656" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902656 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dostupnost minimálně opracované zeleniny a ovoce v Praze a okolí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Minimální opracovaní ovoce a zeleniny je efektivní způsob jak zařadit ovoce a zeleninu na jídelníček konzumentů napříč populací. Výroba spočívá v omytí, odstranění nepoživatelných částí, dělení na menší dílky, stabilizaci suroviny a balení. Cílem studie bylo na základě vytvořeného dotazníku udělat průzkum trhu výrobků minimálně opracovaného ovoce a zelenin v Praze a okolí. Na základě dotazníku byly zjištěny četnost a zastoupení výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny. Mezi dále vyhodnocované parametry patřil výrobce, kategorie potravin, stav obalu a údaje na něm, složení, cena, teplota skladování, doba spotřeby po otevření, datum balení a datum spotřeby výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny.

  • Název v anglickém jazyce

    Availability least processed vegetables and fruit in and around Prague

  • Popis výsledku anglicky

    Minimal processing is an effective way to include fruits and vegetables in diet across the population of consumers. Production steps are washing, removal of unedible parts, dividing into smaller parts, stabilization and packaging. The aim of the study was based on a questionnaire created to do the market research of minimally processed fruits and vegetables in and around Prague. On the basis of the questionnaire frequency and representation of minimally processed fruits and vegetables products were detected. Manufacturer, category of food, packaging and status data thereon, composition, price, storage temperature, time consumption after opening, packaging date and expiry date of minimally processed fruits and vegetables products belonged among the further parameters evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    71

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    128-130

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus