Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Flax fibre - evaluation of bread, cookies and pasta

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902940" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902940 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Flax fibre - evaluation of bread, cookies and pasta

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Flax fiber is commercial food supplement presented by good nutritional values (saccharides 2.4%, proteins 32.0%, fat 16.6%, TDF 45.2%, IDF 37.9% and SDF 7.3%). Two types of yellow and brown samples, differing in granulation, were tested in form of wheat composites (additions 2.5% and 5.0%) by using the Farinograph, the Extensigraph and the RVA apparatuses. Fortification of different flax fiber significantly affected all rheological dough features, also Falling Number and Zeleny test values.

  • Název v anglickém jazyce

    Flax fibre - evaluation of bread, cookies and pasta

  • Popis výsledku anglicky

    Flax fiber is commercial food supplement presented by good nutritional values (saccharides 2.4%, proteins 32.0%, fat 16.6%, TDF 45.2%, IDF 37.9% and SDF 7.3%). Two types of yellow and brown samples, differing in granulation, were tested in form of wheat composites (additions 2.5% and 5.0%) by using the Farinograph, the Extensigraph and the RVA apparatuses. Fortification of different flax fiber significantly affected all rheological dough features, also Falling Number and Zeleny test values.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE, 2016

  • ISBN

    978-80-86238-59-3

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    153-155

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    19. 10. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku