Flax fibre - evaluation of composites and dough behaviour
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902943" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902943 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Flax fibre - evaluation of composites and dough behaviour
Popis výsledku v původním jazyce
Flax fiber is commercial food supplement presented by good nutritional values (saccharides 2.4%, proteins 32.0%, fat 16.6%, TDF 45.2%, IDF 37.9% and SDF 7.3%). Two types of yellow and brown samples, differing in granulation, were tested in form of wheat composites (additions 2.5% and 5.0%) by using the Farinograph, the Extensigraph and the RVA apparatuses. Fortification of different flax fiber significantly affected all rheological dough features, also Falling Number and Zeleny test values.
Název v anglickém jazyce
Flax fibre - evaluation of composites and dough behaviour
Popis výsledku anglicky
Flax fiber is commercial food supplement presented by good nutritional values (saccharides 2.4%, proteins 32.0%, fat 16.6%, TDF 45.2%, IDF 37.9% and SDF 7.3%). Two types of yellow and brown samples, differing in granulation, were tested in form of wheat composites (additions 2.5% and 5.0%) by using the Farinograph, the Extensigraph and the RVA apparatuses. Fortification of different flax fiber significantly affected all rheological dough features, also Falling Number and Zeleny test values.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE, 2016
ISBN
978-80-86238-59-3
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
270-273
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
19. 10. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—