Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of Main Arsenic Species in Canned Fish Marketed in the Czech Republic and Austria

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915438" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915438 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/18:43915438

  • Výsledek na webu

    <a href="http://foodchemistryjournal.com/jfcn/articles/v4n1/jfcn-052-antonin-kana.pdf" target="_blank" >http://foodchemistryjournal.com/jfcn/articles/v4n1/jfcn-052-antonin-kana.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17756/jfcn.2018-052" target="_blank" >10.17756/jfcn.2018-052</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of Main Arsenic Species in Canned Fish Marketed in the Czech Republic and Austria

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Total arsenic and water-soluble arsenic species were determined in canned fish bought in Graz (n = 6) and Prague (n = 8) with inductively-coupled plasma mass spectrometry and anion-exchange liquid chromatography. A difference in total arsenic content between samples from Prague (mean 3.4; standard deviation (s.d.) 1.2 mg kg–1) and Graz (mean 2.5; s.d. 0.7 mg kg–1) was not significant, however Prague samples differed in abundance of arsenobetaine (mean 83% of extractable arsenic; s.d. 16%) vs. Graz samples (mean 66%; s.d. 10%). No differences in total arsenic were caused by fish species (mackerel, sardine, herring, tuna) and origin (Northeast and Eastern-central Atlantic).

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of Main Arsenic Species in Canned Fish Marketed in the Czech Republic and Austria

  • Popis výsledku anglicky

    Total arsenic and water-soluble arsenic species were determined in canned fish bought in Graz (n = 6) and Prague (n = 8) with inductively-coupled plasma mass spectrometry and anion-exchange liquid chromatography. A difference in total arsenic content between samples from Prague (mean 3.4; standard deviation (s.d.) 1.2 mg kg–1) and Graz (mean 2.5; s.d. 0.7 mg kg–1) was not significant, however Prague samples differed in abundance of arsenobetaine (mean 83% of extractable arsenic; s.d. 16%) vs. Graz samples (mean 66%; s.d. 10%). No differences in total arsenic were caused by fish species (mackerel, sardine, herring, tuna) and origin (Northeast and Eastern-central Atlantic).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Chemistry and Nanotechnology

  • ISSN

    2471-4291

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    10-17

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus