Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Starch nanoparticles - Two ways of their preparation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915810" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915810 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/371_2017-CJFS.pdf" target="_blank" >https://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/371_2017-CJFS.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/371/2017-CJFS" target="_blank" >10.17221/371/2017-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Starch nanoparticles - Two ways of their preparation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Starch nanoparticles (SNP) originate from the disruption of the semi-crystalline structure of starch granules. They are very useful in food packaging technology because they increase the mechanical and water vapour resistance of the matrix as well as hinder its recrystallisation during storage in high humidity atmospheres. In medicine, SNP are suitable as carriers in modulated drug delivery for immobilized bioactive or therapeutic agents. Depending on the method of preparation, nanoparticles with different physicochemical, technical or mechanical properties can be obtained. Two different methods of preparation were characterized and compared in this work: the first involving acid hydrolysis of the amorphous part of a starch molecule and the second focusing on the debranching of starch by enzymatic treatment with pullulanase.

  • Název v anglickém jazyce

    Starch nanoparticles - Two ways of their preparation

  • Popis výsledku anglicky

    Starch nanoparticles (SNP) originate from the disruption of the semi-crystalline structure of starch granules. They are very useful in food packaging technology because they increase the mechanical and water vapour resistance of the matrix as well as hinder its recrystallisation during storage in high humidity atmospheres. In medicine, SNP are suitable as carriers in modulated drug delivery for immobilized bioactive or therapeutic agents. Depending on the method of preparation, nanoparticles with different physicochemical, technical or mechanical properties can be obtained. Two different methods of preparation were characterized and compared in this work: the first involving acid hydrolysis of the amorphous part of a starch molecule and the second focusing on the debranching of starch by enzymatic treatment with pullulanase.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21001 - Nano-materials (production and properties)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    133-138

  • Kód UT WoS článku

    000431537800004

  • EID výsledku v databázi Scopus