Tajemství výroby studeně chmelených piv - přehled
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915811" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915811 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/02.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/02.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201836" target="_blank" >10.18832/kp201836</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tajemství výroby studeně chmelených piv - přehled
Popis výsledku v původním jazyce
Studeně chmelená piva získávají svou charakteristickou vůni z chmelového materiálu, který je cíleně dávkován ve studeném úseku výroby (odtud pak název "studené chmelení") a ačkoliv výroba těchto piv nemá v České republice tak bohatou tradici, jako například ve Velké Británii nebo Spojených státech, jejich obliba v tuzemsku každým rokem stoupá. Tato práce poskytuje ucelený soubor teoretických a praktických informací o výrobě studeně chmelených piv. Jsou zde představeny významné senzoricky aktivní látky chmele vytvářející charakteristické aroma a faktory ovlivňující jejich přestup do nápoje. Poslední část práce je věnována některým důležitým rizikovým faktorům, které je třeba při výrobě studeně chmelených piv brát v potaz.
Název v anglickém jazyce
The secret of dry hopped beers - Review
Popis výsledku anglicky
Dry hopped beers gain their characteristic flavour from hop products purposely added during the cold stage of production. Although the production of these beers has not so broad a tradition in the Czech Republic as for instant in Great Britain or the United States, their popularity increases every year. This study provides a complete set of theoretical and practical information about the production of dry hopped beers. The relevant sensory active compounds of hops creating the characteristic beer aroma and factors influencing their transfer into beer are introduced. The last part of the study deals with some important risk factors which must be considered during the production of dry hopped beers.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: Vývoj nových plodin s cílem produkce potravinářských výrobků s vyšší výživovou hodnotou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
287-296
Kód UT WoS článku
000453334600002
EID výsledku v databázi Scopus
—