Reformulace masných výrobků přídavkem ořechů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43917146" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43917146 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Reformulace masných výrobků přídavkem ořechů
Popis výsledku v původním jazyce
The incidence of chronic non-infectious diseases (especially obesity, hypertension, type 2 diabetes and atherosclerosis) has been on the rise in recent years. These diseases have no symptoms for several years to decades. Risk factors for chronic non-infectious diseases include poor nutrition and lack of physical activity. In particular, excessive intake of salt, sugars and saturated fatty acids is considered problematic. The aim of the study was to design recipe for shelf-stable sausages with reduced saturated fatty acid content and enriched with ingredients with polyunsaturated fatty acids.
Název v anglickém jazyce
Reformulation of meat products by the addition of nuts
Popis výsledku anglicky
Výskyt chronických neinfekčních onemocnění (především obezity, hypertenze, cukrovky 2. typu a aterosklerózy) je v posledních letech na vzestupu. Tato onemocnění nemají příznaky po dobu několika let až desetiletí. Mezi rizikové faktory chronických neinfekčních onemocnění patří nesprávná výživa a nedostatek pohybové aktivity. Za problematický je považován především nadměrný příjem soli, cukrů a nasycených mastných kyselin. Cílem studie bylo navrhnout receptury trvanlivých masných výrobků se sníženými obsahy nasycených mastných kyselin a obohacenými o složky s obsahem polynenasycených mastných kyselin.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
01
Číslo periodika v rámci svazku
1/2019
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
6-9
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—