Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reformulace masných výrobků přídavkem ořechů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43917146" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43917146 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Reformulace masných výrobků přídavkem ořechů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The incidence of chronic non-infectious diseases (especially obesity, hypertension, type 2 diabetes and atherosclerosis) has been on the rise in recent years. These diseases have no symptoms for several years to decades. Risk factors for chronic non-infectious diseases include poor nutrition and lack of physical activity. In particular, excessive intake of salt, sugars and saturated fatty acids is considered problematic. The aim of the study was to design recipe for shelf-stable sausages with reduced saturated fatty acid content and enriched with ingredients with polyunsaturated fatty acids.

  • Název v anglickém jazyce

    Reformulation of meat products by the addition of nuts

  • Popis výsledku anglicky

    Výskyt chronických neinfekčních onemocnění (především obezity, hypertenze, cukrovky 2. typu a aterosklerózy) je v posledních letech na vzestupu. Tato onemocnění nemají příznaky po dobu několika let až desetiletí. Mezi rizikové faktory chronických neinfekčních onemocnění patří nesprávná výživa a nedostatek pohybové aktivity. Za problematický je považován především nadměrný příjem soli, cukrů a nasycených mastných kyselin. Cílem studie bylo navrhnout receptury trvanlivých masných výrobků se sníženými obsahy nasycených mastných kyselin a obohacenými o složky s obsahem polynenasycených mastných kyselin.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    01

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1/2019

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    6-9

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus