Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Composition Measurement

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43917867" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43917867 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/19:43917867

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Composition Measurement

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chapter provides an overview of the functional principles used to composition measurement of liquids and gaseous mixtures. The introductory part of the chapter deals generally analyzers composition of gases and liquids and describes the characteristics properties of the automatic analyzers. In the section entitled &quot;Measurement the composition of the liquids&quot; are described density sensors, optical sensors, IR analyzers for liquids, viscosity sensors, sensors of electrolytic conductivity of liquids and electrochemical sensors. In the section entitled &quot;Measurement the composition of the gas mixtures&quot; are described thermal conductivity analyzers, analyzers with catalytic sensors, semiconductor sensors, photometric analyzers, magnetic analyzers, analyzers with photoionization detectors, electrochemical gas sensors and process gas chromatographs. Special part discusses sampling and sample preparation for automatic analysis. Another part deals with the measurement of solid particles in gases. The final part of the chapter is devoted to color measurement of foods and other products.

  • Název v anglickém jazyce

    Composition Measurement

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter provides an overview of the functional principles used to composition measurement of liquids and gaseous mixtures. The introductory part of the chapter deals generally analyzers composition of gases and liquids and describes the characteristics properties of the automatic analyzers. In the section entitled &quot;Measurement the composition of the liquids&quot; are described density sensors, optical sensors, IR analyzers for liquids, viscosity sensors, sensors of electrolytic conductivity of liquids and electrochemical sensors. In the section entitled &quot;Measurement the composition of the gas mixtures&quot; are described thermal conductivity analyzers, analyzers with catalytic sensors, semiconductor sensors, photometric analyzers, magnetic analyzers, analyzers with photoionization detectors, electrochemical gas sensors and process gas chromatographs. Special part discusses sampling and sample preparation for automatic analysis. Another part deals with the measurement of solid particles in gases. The final part of the chapter is devoted to color measurement of foods and other products.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20205 - Automation and control systems

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Measurement and Control of Chemical, Food and Biotechnological Processes

  • ISBN

    978-1-908235-09-1

  • Počet stran výsledku

    163

  • Strana od-do

    407-569

  • Počet stran knihy

    1226

  • Název nakladatele

    STS Science Centre Ltd.

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly