Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měření složení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899698" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899698 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/15:43899698

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Měření složení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola uvádí přehled funkčních principů využívaných k měření složení kapalných a plynných směsí. Úvodní část kapitoly pojednává obecně o analyzátorech složení plynů a kapalin a popisuje charakteristické vlastnosti automatických analyzátorů. V části nazvané Měření složení kapalných směsí jsou popsány snímače hustoty, optické snímače, IČ analyzátory pro kapaliny, snímače viskozity, snímače elektrické vodivosti kapalin a elektrochemické snímače. V části nazvané Měření složení plynných směsí jsou popsánytepelně-vodivostní analyzátory, analyzátory s katalytickými senzory, s polovodičovými senzory, fotometrické analyzátory, magnetické analyzátory, analyzátory s fotoionizačním detektorem a elektrochemické senzory plynů. Samostatná část kapitoly popisuje odběr a úpravu vzorku. Závěrečná část kapitoly se věnuje měření barvy potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Composition measurement

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter provides an overview of the functional principles used to composition measurement of liquids and gaseous mixtures. The introductory part of the chapter deals generally analyzers composition of gases and liquids and describes the characteristics properties of the automatic analyzers. In the section entitled "Measurement the composition of the liquids" are described density sensors, optical sensors, IR analyzers for liquids, viscosity sensors, sensors of electrolytic conductivity of liquids and electrochemical sensors. In the section entitled "Measurement the composition of the gas mixtures" are described thermal conductivity analyzers, analyzers with catalytic sensors, semiconductor sensors, photometric analyzers, magnetic analyzers, analyzers with photoionization detectors and electrochemical gas sensors. Special part discusses sampling and sample preparation for automatic analysis. The final part of the chapter is devoted to color measurement of foods.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

  • ISBN

    978-80-7418-232-7

  • Počet stran výsledku

    120

  • Strana od-do

    345-464

  • Počet stran knihy

    820

  • Název nakladatele

    Key Publishing s.r.o.

  • Místo vydání

    Ostrava

  • Kód UT WoS kapitoly