Reformulace nealkoholických nápojů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918418" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918418 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Reformulace nealkoholických nápojů
Popis výsledku v původním jazyce
Nabídka nealkoholických nápojů je velmi rozmanitá. K nejčastěji konzumovaným nápojům patří limonády, ochucené minerální vody a ovocné šťávy a nektary. Zároveň však roste obliba nesycených nebo minimálně zpracovaných nápojů, nápojů s obsahem netradičních složek (často prezentovaných jako s určitým zdravotním benefitem) a dále nápojů s nízkým obsahem cukrů nebo vyráběných s minimem nebo zcela bez přídatných látek.
Název v anglickém jazyce
Reformulating soft drinks
Popis výsledku anglicky
The offer of soft drinks is very diverse. The most frequently consumed drinks include lemonades, flavoured mineral waters and fruit juices and nectars. At the same time, however, the popularity of non-carbonated or minimally processed drinks, drinks containing non-traditional ingredients (often presented as having some health benefit) and also drinks with low-sugar content or those produced with little or no additives, is increasing.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Reformulace potravin: Hodnocení možností reformulací hlavních potravinářských komodit
ISBN
978-80-88019-36-7
Počet stran výsledku
15
Strana od-do
92-106
Počet stran knihy
125
Název nakladatele
Potravinářská komora ČR
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—