Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reformulace nealkoholických nápojů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918418" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918418 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Reformulace nealkoholických nápojů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nabídka nealkoholických nápojů je velmi rozmanitá. K nejčastěji konzumovaným nápojům patří limonády, ochucené minerální vody a ovocné šťávy a nektary. Zároveň však roste obliba nesycených nebo minimálně zpracovaných nápojů, nápojů s obsahem netradičních složek (často prezentovaných jako s  určitým zdravotním benefitem) a dále nápojů s nízkým obsahem cukrů nebo vyráběných s minimem nebo zcela bez přídatných látek.

  • Název v anglickém jazyce

    Reformulating soft drinks

  • Popis výsledku anglicky

    The offer of soft drinks is very diverse. The most frequently consumed drinks include lemonades, flavoured mineral waters and fruit juices and nectars. At the same time, however, the popularity of non-carbonated or minimally processed drinks, drinks containing non-traditional ingredients (often presented as having some health benefit) and also drinks with low-sugar content or those produced with little or no additives, is increasing.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Reformulace potravin: Hodnocení možností reformulací hlavních potravinářských komodit

  • ISBN

    978-80-88019-36-7

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    92-106

  • Počet stran knihy

    125

  • Název nakladatele

    Potravinářská komora ČR

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly