Chmelový sirup z paskalizovaného homogenátu chmelových šištic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000033" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000033 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0037/uv037763.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0037/uv037763.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chmelový sirup z paskalizovaného homogenátu chmelových šištic
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká bylinného sirupu připraveného z homogenátu šištic chmele otáčivého (Humulus lupulus) ošetřeného vysokým tlakem (paskalizací). Chmelové sirupy připravené podle uvedených příkladů jsou určeny na přípravu jednodruhových chladných i horkých nealkoholických nápojů, dále na přípravu směsných ovocno/chmelových 15 sirupů a na přípravu míchaných alkoholických i nealkoholických nápojů. Sirupy mohou sloužit jako samostatný výrobek, surovina pro průmyslovou výrobu sycených i nesycených nápojů, složka míchaných nápojů v restauračních zařízeních nebo pro přípravu nápojů v domácnostech. Chmelové sirupy připravené z paskalizovaných homogenátů chmele si zachovají více biologicky 20 aktivních látek a mohou tak přispět ke zdraví konzumentů.
Název v anglickém jazyce
Hop syrup from the hop cone pascalized homogenate
Popis výsledku anglicky
The technical solution refers to herbal syrup prepared from the homogenate of hop cones (Humulus lupulus) treated with high pressure (pascalization). Hop syrups prepared according to the examples given are intended for the preparation of single species cold and hot non-alcoholic drinks, as well as for the preparation of mixed fruit/hop drinks 15 syrups and for the preparation of mixed alcoholic and non-alcoholic drinks. Syrups can serve as a separate product, raw material for industrial production of carbonated and non-carbonated drinks, ingredient of mixed drinks in restaurants or for preparing drinks at home. Hop syrups prepared from pasteurized hop homogenates retain more biologically 20 active substances and can thus contribute to the consumer health.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
2024
Číselná identifikace
—
Technické parametry
inovovaný potravinářský výrobek
Ekonomické parametry
v nabídce
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0037/uv037763.pdf