Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chmelový sirup z paskalizovaného homogenátu chmelových šištic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000091" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000091 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chmelový sirup z paskalizovaného homogenátu chmelových šištic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká bylinného sirupu připraveného z homogenátu šištic chmele otáčivého (Humulus lupulus) ošetřeného vysokým tlakem (paskalizací). Chmelové sirupy připravené podle uvedených příkladů jsou určeny na přípravu jednodruhových chladných i horkých nealkoholických nápojů, dále na přípravu směsných ovocno/chmelových 15 sirupů a na přípravu míchaných alkoholických i nealkoholických nápojů. Sirupy mohou sloužit jako samostatný výrobek, surovina pro průmyslovou výrobu sycených i nesycených nápojů, složka míchaných nápojů v restauračních zařízeních nebo pro přípravu nápojů v domácnostech. Chmelové sirupy připravené z paskalizovaných homogenátů chmele si zachovají více biologicky 20 aktivních látek a mohou tak přispět ke zdraví konzumentů.

  • Název v anglickém jazyce

    Hop syrup from the hop cone pascalized homogenate

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution refers to herbal syrup prepared from the homogenate of hop cones (Humulus lupulus) treated with high pressure (pascalization). Hop syrups prepared according to the examples given are intended for the preparation of single species cold and hot non-alcoholic drinks, as well as for the preparation of mixed fruit/hop drinks 15 syrups and for the preparation of mixed alcoholic and non-alcoholic drinks. Syrups can serve as a separate product, raw material for industrial production of carbonated and non-carbonated drinks, ingredient of mixed drinks in restaurants or for preparing drinks at home. Hop syrups prepared from pasteurized hop homogenates retain more biologically 20 active substances and can thus contribute to the consumer health.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    37763

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence