Design of Mechanically Stirred Bioreactors and Exploitation of Control Software for Aerobic Cultivation of Microbial Cells
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918662" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918662 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Design of Mechanically Stirred Bioreactors and Exploitation of Control Software for Aerobic Cultivation of Microbial Cells
Popis výsledku v původním jazyce
Control functions of the INFORS HT bioreactor Labfors 5 are described and discussed concerning their application for aerobic cultivation of dense cultures of microbial cells. A practical example was demonstrated cultivation of Pichia pastoris, facultative methylotrophic yeast producing under specific conditions recombinant proteins. A strategy of feeding the repressive and inducing substrates was tested aiming at the optimal process parameters. A similar example of computer-controlled cultivation is that of the yeast culture of Saccharomyces cerevisiae. The cultivation is performed in a fed-batch system and under special conditions can lead to an increased content of intracellular sterol - ergosterol (provitamin D2).
Název v anglickém jazyce
Design of Mechanically Stirred Bioreactors and Exploitation of Control Software for Aerobic Cultivation of Microbial Cells
Popis výsledku anglicky
Control functions of the INFORS HT bioreactor Labfors 5 are described and discussed concerning their application for aerobic cultivation of dense cultures of microbial cells. A practical example was demonstrated cultivation of Pichia pastoris, facultative methylotrophic yeast producing under specific conditions recombinant proteins. A strategy of feeding the repressive and inducing substrates was tested aiming at the optimal process parameters. A similar example of computer-controlled cultivation is that of the yeast culture of Saccharomyces cerevisiae. The cultivation is performed in a fed-batch system and under special conditions can lead to an increased content of intracellular sterol - ergosterol (provitamin D2).
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Measurement and Control of Chemical, Food and Biotechnological Processes, Volume II: Process Control
ISBN
978-1-908235-10-7
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
282-292
Počet stran knihy
656
Název nakladatele
STS Science Centre Ltd.
Místo vydání
London
Kód UT WoS kapitoly
—