Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Wild yeasts and methods of their detection - comparison of culture media

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F13%3A00070100" target="_blank" >RIV/00216224:14310/13:00070100 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Wild yeasts and methods of their detection - comparison of culture media

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The term "wild" yeasts is used for any yeasts other than culture brewers yeast. Wild yeasts can be detected by several cultivation methods. We tested a total of 6 media for the detection of wild yeasts and/or their differentiation from culture bottom ortop brewers yeast. Our work was focused on surveying different cultivation methods for the detection of wild yeasts and on the photographic documentation of colonies of selected culture and wild yeasts growing on available media. The study was performedwith a set o more than 80 strains of culture brewing and wine yeasts and yeast contaminants of beverage andustry. The practical uselfulness of the media in brewery laboratory was evaluated.

  • Název v anglickém jazyce

    Wild yeasts and methods of their detection - comparison of culture media

  • Popis výsledku anglicky

    The term "wild" yeasts is used for any yeasts other than culture brewers yeast. Wild yeasts can be detected by several cultivation methods. We tested a total of 6 media for the detection of wild yeasts and/or their differentiation from culture bottom ortop brewers yeast. Our work was focused on surveying different cultivation methods for the detection of wild yeasts and on the photographic documentation of colonies of selected culture and wild yeasts growing on available media. The study was performedwith a set o more than 80 strains of culture brewing and wine yeasts and yeast contaminants of beverage andustry. The practical uselfulness of the media in brewery laboratory was evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů