Způsob zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000987" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000987 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304311.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304311.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB
Popis výsledku v původním jazyce
Řešení se týká způsobu zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB. Jeho podstata spočívá v tom, že daný kmen nebo směs kmenů pivovarských kvasinek se zaočkuje do kultivační půdy tvořené sterilní pivní mladinou s obsahem extraktu alespoň 16 % hmotnostních, která obsahuje alespoň 7 % objemových ethanolu, a kultivuje se za teploty 10 až 12 °C, přičemž pokud alespoň po 120 hodinách kultivace vytvoří sediment, je příslušný kmen nebo směs kmenů pivovarských kvasinek vhodná k testování použitelnosti pro technologii HGB standardním postupem.
Název v anglickém jazyce
Method of determining applicability of certain strain or mixture of strains of brewer?s yeast for testing usability of the given strain or the mixture of strains of brewer?s yeast for HGB technology
Popis výsledku anglicky
The present invention relates to method of determining applicability of certain strain or mixture of strains of brewer?s yeast for testing usability of the given strain or the mixture of strains of brewer?s yeast for HGB technology wherein the invented method is characterized in that the given strain or a mixture of strains of brewer?s yeast is inoculates in a culture medium formed by a sterile hopped wort with extract content of at least 16 percent by weight comprising at least 7 percent by volume ethanol, and is cultivated at a temperature ranging from about 10 to about 12 degC, whereby if at least after 120 hours of cultivation the culture medium creates a sediment, the corresponding strain or the mixture of strains of brewer?s yeast is suitable fortesting usability for the HGB technology in a standard manner.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
304311
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
15. 1. 2014
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence