Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000987" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000987 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304311.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304311.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řešení se týká způsobu zjišťování vhodnosti určitého kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek ke zkouškám na použitelnost daného kmene nebo směsi kmenů pivovarských kvasinek pro technologii HGB. Jeho podstata spočívá v tom, že daný kmen nebo směs kmenů pivovarských kvasinek se zaočkuje do kultivační půdy tvořené sterilní pivní mladinou s obsahem extraktu alespoň 16 % hmotnostních, která obsahuje alespoň 7 % objemových ethanolu, a kultivuje se za teploty 10 až 12 °C, přičemž pokud alespoň po 120 hodinách kultivace vytvoří sediment, je příslušný kmen nebo směs kmenů pivovarských kvasinek vhodná k testování použitelnosti pro technologii HGB standardním postupem.

  • Název v anglickém jazyce

    Method of determining applicability of certain strain or mixture of strains of brewer?s yeast for testing usability of the given strain or the mixture of strains of brewer?s yeast for HGB technology

  • Popis výsledku anglicky

    The present invention relates to method of determining applicability of certain strain or mixture of strains of brewer?s yeast for testing usability of the given strain or the mixture of strains of brewer?s yeast for HGB technology wherein the invented method is characterized in that the given strain or a mixture of strains of brewer?s yeast is inoculates in a culture medium formed by a sterile hopped wort with extract content of at least 16 percent by weight comprising at least 7 percent by volume ethanol, and is cultivated at a temperature ranging from about 10 to about 12 degC, whereby if at least after 120 hours of cultivation the culture medium creates a sediment, the corresponding strain or the mixture of strains of brewer?s yeast is suitable fortesting usability for the HGB technology in a standard manner.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    304311

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    15. 1. 2014

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence