Nové pohledy na cereální technologii
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918788" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918788 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22350/19:43918788
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nové pohledy na cereální technologii
Popis výsledku v původním jazyce
V článku jsou shrnuty nové trendy v oblasti mlýnské a pekárenské technologie ve světě a v ČR. Jsou uvedeny inovativní přístupy k primárnímu zpracování obilovin a pseudoobilovin, využití speciálních celozrnných mouk k výrobě kvasů a nové typy cereálních výrobků se zvýšenou senzorickou a nutriční hodnotou.
Název v anglickém jazyce
Novel approaches to cereal technology
Popis výsledku anglicky
New trends in the field of mill and breadmaking technology in the world and in the Czech Republic is summarized in the article. Innovative approaches to the primary processing of cereals and pseudocereals are presented. The use of special wholemeal flours for sourdough production and novel type of cereal products with higher sensory and nutritional value are showed
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlynářská ročenka
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Svazek periodika
2019
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
14
Strana od-do
121-133
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—