Technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23NE44" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#NE44 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky
Popis výsledku v původním jazyce
Navržena a ověřena byla technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky pro mlékárenské výrobky , cereální výrobky, instantní potraviny a další. Tuto ochucující složku je možné použít k ochucení výrobků tak, že bude buďpříjemně křupat nebo výrobek zahustí a zlepší vazbu vody v potravině. Principem technologie je sušení a následná dezintegrace.
Název v anglickém jazyce
Manufacturing technology of dried flavouring cereal-fruit/cereal-fruit-vegetables component
Popis výsledku anglicky
The manufacturing technology of dried flavouring cereal-fruit/cereal-fruit-vegetables component for dairy products, cereal products, convenient foods, etc. was designed and verified. This flavouring component can be used to fairly crunch or to thicken the product and to improve the bounding of water in the product. The principle of the technology is drying followed by disintegration.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Sušená ochucující složka
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Druhým vlastníkem je Zeelandia spol. s r.o., IČO:00510866. Ochuc. složky dle užit. vzorů 27560 a 27561. Celé know-how využíváno dle Licenční smlouvy z 16. 12. 2014 s MILCOM a.s., IČ 16193296, Ke Dvoru 12a, 160 00 Praha 6, kontaktní osoba Ing. H. Junová (tel.: 720 130 933).
Ekonomické parametry
Produkce v roce 2015 odhad 400 kg, v letech 2016 - 2019 nárůst produkce až k průměrné hodnotě odhadem 3 tuny ročně, průměrná hodnota produkce odhadem 270 000 Kč ročně. Očekávaný zisk za období 5 let od zahájení výroby je 1 350 000 Kč.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—