Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23NE44" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#NE44 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Navržena a ověřena byla technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky pro mlékárenské výrobky , cereální výrobky, instantní potraviny a další. Tuto ochucující složku je možné použít k ochucení výrobků tak, že bude buďpříjemně křupat nebo výrobek zahustí a zlepší vazbu vody v potravině. Principem technologie je sušení a následná dezintegrace.

  • Název v anglickém jazyce

    Manufacturing technology of dried flavouring cereal-fruit/cereal-fruit-vegetables component

  • Popis výsledku anglicky

    The manufacturing technology of dried flavouring cereal-fruit/cereal-fruit-vegetables component for dairy products, cereal products, convenient foods, etc. was designed and verified. This flavouring component can be used to fairly crunch or to thicken the product and to improve the bounding of water in the product. The principle of the technology is drying followed by disintegration.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Sušená ochucující složka

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Druhým vlastníkem je Zeelandia spol. s r.o., IČO:00510866. Ochuc. složky dle užit. vzorů 27560 a 27561. Celé know-how využíváno dle Licenční smlouvy z 16. 12. 2014 s MILCOM a.s., IČ 16193296, Ke Dvoru 12a, 160 00 Praha 6, kontaktní osoba Ing. H. Junová (tel.: 720 130 933).

  • Ekonomické parametry

    Produkce v roce 2015 odhad 400 kg, v letech 2016 - 2019 nárůst produkce až k průměrné hodnotě odhadem 3 tuny ročně, průměrná hodnota produkce odhadem 270 000 Kč ročně. Očekávaný zisk za období 5 let od zahájení výroby je 1 350 000 Kč.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem