Sušená ochucující obilno-ovocno-zeleninová složka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23NE42" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#NE42 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/16193296:_____/14:#NE42
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027560.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027560.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sušená ochucující obilno-ovocno-zeleninová složka
Popis výsledku v původním jazyce
Navržena byla receptura sušené ochucující obilno-ovocno-zeleninové složky pro mlékárenské výrobky, cereální výrobky, instantní potraviny a další. Tuto ochucující složku je možné použít k ochucení výrobků tak, že bude buď příjemně křupat, nebo výrobek zahustí a zlepší vazbu vody v potravině. Ochucující složka obsahuje produkty mlýnského zpracování obilovin nebo pseudoobilovin, ovoce, zeleninu, vodu, sůl, koření, syrovátku, koncentrát syrovátkových bílkovin, aroma, prebiotika, vitaminové nebo minerální preparáty.
Název v anglickém jazyce
Dried flavouring cereal-fruit-vegetables component
Popis výsledku anglicky
The formula of dried flavouring cereal-fruit-vegetables component for dairy products, cereal products, convenient foods, etc. was designed. This flavouring component can be used to fairly crunch or to thicken the product and to improve the bounding of water in the product. The flavouring component contains the mill-processing products of cereals or pseudocereals, fruit, vegetables, water, salt, spice, whey, whey protein concentrate, aroma, prebiotics, as well as vitamin or mineral preparations.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
27560
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Zeelandia spol. s r.o., MILCOM a.s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence