Technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23NE37" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#NE37 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřena byla technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou, který spojuje nutriční benefity mléka, syrovátky, ovoce/zeleniny a celozrnných obilovin. Podle této technologie je možné vyrobit tvarohový krém z tvarohu a syrovátky vyrobených z mléka, cukru a sypké ochucující složky na bázi sušené směsi ovoce nebo zeleniny s ječnou surovinou (celozrnná mouka, otruby), syrovátkou a dalšími složkami. Výhodou tohoto tvarohového krému je, že neobsahuje některými spotřebiteli obávané stabilizátory bránící uvolňování vodné fáze, neboť stabilizace vodné fáze ve výrobku bylo dosaženo vlákninou obsaženou v ochucující složce.
Název v anglickém jazyce
Manufacturing technology of curd dessert with dried flavouring component
Popis výsledku anglicky
We verified the manufacturing technology of curd dessert with dried flavouring component that assembles the nutrition benefits of milk, whey, fruit/vegetables and whole-grain cereals. According to this technology, it is possible to manufacture the curd dessert containing curd and whey made of milk, sugar and dried flavouring component based on dried mixture of fruit or vegetables, barley ingredients (whole-grain flour, bran), whey and other components. The advantage of this dessert is that it does not contain any stabilizer suspicious to consumers which prevents the efflux of water phase because the stabilization of water phase in the product was achieved by the dietary fibre present in the flavouring component.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Mamáček
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Licenční smlouva k poskytnutí know-how ze dne 2. 12. 2015. FARMA ÚHOŘILKA s.r.o., IČ 28814126, Úhořilka č. p. 12, PSČ 58253. Jednatelka Mgr.A. Marie Čiplová, tel.: 603379506
Ekonomické parametry
Odhaduje se, že hodnota průměrné roční produkce bude 300 tis. Kč. Očekáván je zisk za období 5 let od zahájení výroby 1350 tis. Kč.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—