Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23NE37" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#NE37 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřena byla technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou, který spojuje nutriční benefity mléka, syrovátky, ovoce/zeleniny a celozrnných obilovin. Podle této technologie je možné vyrobit tvarohový krém z tvarohu a syrovátky vyrobených z mléka, cukru a sypké ochucující složky na bázi sušené směsi ovoce nebo zeleniny s ječnou surovinou (celozrnná mouka, otruby), syrovátkou a dalšími složkami. Výhodou tohoto tvarohového krému je, že neobsahuje některými spotřebiteli obávané stabilizátory bránící uvolňování vodné fáze, neboť stabilizace vodné fáze ve výrobku bylo dosaženo vlákninou obsaženou v ochucující složce.

  • Název v anglickém jazyce

    Manufacturing technology of curd dessert with dried flavouring component

  • Popis výsledku anglicky

    We verified the manufacturing technology of curd dessert with dried flavouring component that assembles the nutrition benefits of milk, whey, fruit/vegetables and whole-grain cereals. According to this technology, it is possible to manufacture the curd dessert containing curd and whey made of milk, sugar and dried flavouring component based on dried mixture of fruit or vegetables, barley ingredients (whole-grain flour, bran), whey and other components. The advantage of this dessert is that it does not contain any stabilizer suspicious to consumers which prevents the efflux of water phase because the stabilization of water phase in the product was achieved by the dietary fibre present in the flavouring component.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Mamáček

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Licenční smlouva k poskytnutí know-how ze dne 2. 12. 2015. FARMA ÚHOŘILKA s.r.o., IČ 28814126, Úhořilka č. p. 12, PSČ 58253. Jednatelka Mgr.A. Marie Čiplová, tel.: 603379506

  • Ekonomické parametry

    Odhaduje se, že hodnota průměrné roční produkce bude 300 tis. Kč. Očekáván je zisk za období 5 let od zahájení výroby 1350 tis. Kč.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem