Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reformulace potravin - výzva (nejenom) pro potravinářský průmysl

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919535" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919535 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Reformulace potravin - výzva (nejenom) pro potravinářský průmysl

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Reformulace potravin nemůže sama o sobě vést ke zlepšení současného neuspokojivého zdravotního stavu¨, tj. prevalence nadváhy/obezity a s nimi spojenými chorobami, ale představuje jeden z pozitivních dílčích kroků. Hlavním faktorem ovlivňujícím úspěšnost reformulací je zapojení všech klíčových „hráčů“, tj. výrobců, státní správy, akademických pracovišť atd. V neposlední řadě je třeba neopomínat spotřebitele, pro které jsou reformulované výrobky vyráběny a kteří v konečném důsledku rozhodnou, které neformulační zákroky budou životaschopné.

  • Název v anglickém jazyce

    Food reform - a challenge (not only) for the food industry

  • Popis výsledku anglicky

    Food reform alone cannot lead to an improvement in the current unsatisfactory health ¨, ie the prevalence of overweight / obesity and related diseases, but is one of the positive sub-steps. The main factor influencing the success of the reformulations is the involvement of all key &apos;players&apos;, ie producers, government, academia, etc. Last but not least, consumers for whom the reformulated products are produced and who ultimately decide which non-informative interventions will be viable .

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XLIX. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7592-057-7

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    6-8

  • Název nakladatele

    VŠCHT + VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    27. 5. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku