Reformulace potravin - výzva (nejenom) pro potravinářský průmysl
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919535" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919535 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Reformulace potravin - výzva (nejenom) pro potravinářský průmysl
Popis výsledku v původním jazyce
Reformulace potravin nemůže sama o sobě vést ke zlepšení současného neuspokojivého zdravotního stavu¨, tj. prevalence nadváhy/obezity a s nimi spojenými chorobami, ale představuje jeden z pozitivních dílčích kroků. Hlavním faktorem ovlivňujícím úspěšnost reformulací je zapojení všech klíčových „hráčů“, tj. výrobců, státní správy, akademických pracovišť atd. V neposlední řadě je třeba neopomínat spotřebitele, pro které jsou reformulované výrobky vyráběny a kteří v konečném důsledku rozhodnou, které neformulační zákroky budou životaschopné.
Název v anglickém jazyce
Food reform - a challenge (not only) for the food industry
Popis výsledku anglicky
Food reform alone cannot lead to an improvement in the current unsatisfactory health ¨, ie the prevalence of overweight / obesity and related diseases, but is one of the positive sub-steps. The main factor influencing the success of the reformulations is the involvement of all key 'players', ie producers, government, academia, etc. Last but not least, consumers for whom the reformulated products are produced and who ultimately decide which non-informative interventions will be viable .
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XLIX. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7592-057-7
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
6-8
Název nakladatele
VŠCHT + VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
27. 5. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—