Electrodialysis Application of the Ultrafiltration Permeate of Milk Before and After Reverse Osmosis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919811" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919811 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ceat.201800597" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ceat.201800597</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/ceat.201800597" target="_blank" >10.1002/ceat.201800597</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Electrodialysis Application of the Ultrafiltration Permeate of Milk Before and After Reverse Osmosis
Popis výsledku v původním jazyce
Ultrafiltered (UF) milk permeate was concentrated by reverse osmosis (RO). UF and UF + RO samples were then desalted by electrodialysis (ED) to three levels of desalination: 1, 2.5, and 4 % of ash in the dry matter. Ions were analyzed by a new high-performance liquid chromatography method, which enables simultaneous estimation of cations and anions. ED of UF permeate has some advantages over that of UF + RO samples, including a shorter ED time and a higher average salt flow rate, but RO treatment of UF permeate before ED enables the processing of larger volumes of UF permeate. Therefore, ED of milk permeate, particularly after RO, improves the handling characteristics and may offer advantages for further processing of secondary dairy products. © 2019 WILEY-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA, Weinheim
Název v anglickém jazyce
Electrodialysis Application of the Ultrafiltration Permeate of Milk Before and After Reverse Osmosis
Popis výsledku anglicky
Ultrafiltered (UF) milk permeate was concentrated by reverse osmosis (RO). UF and UF + RO samples were then desalted by electrodialysis (ED) to three levels of desalination: 1, 2.5, and 4 % of ash in the dry matter. Ions were analyzed by a new high-performance liquid chromatography method, which enables simultaneous estimation of cations and anions. ED of UF permeate has some advantages over that of UF + RO samples, including a shorter ED time and a higher average salt flow rate, but RO treatment of UF permeate before ED enables the processing of larger volumes of UF permeate. Therefore, ED of milk permeate, particularly after RO, improves the handling characteristics and may offer advantages for further processing of secondary dairy products. © 2019 WILEY-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA, Weinheim
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemical Engineering and Technology
ISSN
0930-7516
e-ISSN
—
Svazek periodika
42
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
867-873
Kód UT WoS článku
000462235100021
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85062562339