Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrodialysis Application of the Ultrafiltration Permeate of Milk Before and After Reverse Osmosis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919811" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919811 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ceat.201800597" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ceat.201800597</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/ceat.201800597" target="_blank" >10.1002/ceat.201800597</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrodialysis Application of the Ultrafiltration Permeate of Milk Before and After Reverse Osmosis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ultrafiltered (UF) milk permeate was concentrated by reverse osmosis (RO). UF and UF + RO samples were then desalted by electrodialysis (ED) to three levels of desalination: 1, 2.5, and 4 % of ash in the dry matter. Ions were analyzed by a new high-performance liquid chromatography method, which enables simultaneous estimation of cations and anions. ED of UF permeate has some advantages over that of UF + RO samples, including a shorter ED time and a higher average salt flow rate, but RO treatment of UF permeate before ED enables the processing of larger volumes of UF permeate. Therefore, ED of milk permeate, particularly after RO, improves the handling characteristics and may offer advantages for further processing of secondary dairy products. © 2019 WILEY-VCH Verlag GmbH &amp; Co. KGaA, Weinheim

  • Název v anglickém jazyce

    Electrodialysis Application of the Ultrafiltration Permeate of Milk Before and After Reverse Osmosis

  • Popis výsledku anglicky

    Ultrafiltered (UF) milk permeate was concentrated by reverse osmosis (RO). UF and UF + RO samples were then desalted by electrodialysis (ED) to three levels of desalination: 1, 2.5, and 4 % of ash in the dry matter. Ions were analyzed by a new high-performance liquid chromatography method, which enables simultaneous estimation of cations and anions. ED of UF permeate has some advantages over that of UF + RO samples, including a shorter ED time and a higher average salt flow rate, but RO treatment of UF permeate before ED enables the processing of larger volumes of UF permeate. Therefore, ED of milk permeate, particularly after RO, improves the handling characteristics and may offer advantages for further processing of secondary dairy products. © 2019 WILEY-VCH Verlag GmbH &amp; Co. KGaA, Weinheim

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemical Engineering and Technology

  • ISSN

    0930-7516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    42

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    867-873

  • Kód UT WoS článku

    000462235100021

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85062562339