Inovace ve výrobě fermentovaných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919959" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919959 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Inovace ve výrobě fermentovaných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností OLMA a.s. (2015 - 2019). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie výroby a balení a zavedení výroby nových fermentovaných mléčných výrobků. V rámci spolupráce byl vypracován projekt technologie, vývoj receptury a laboratorní ověření technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků s nízkým obsahem laktosy, jogurtů, jogurtových nápojů, zakysané smetany a jogurtu se zvýšeným obsahem bílkovin. V rámci poloprovozních zkoušek byl provedeno ověření podmínek výroby a posouzení vlastností fermentovaných mléčných výrobků s inovovaným balením.
Název v anglickém jazyce
Innovation in the production of fermented products
Popis výsledku anglicky
Innovation project solved in cooperation with OLMA a.s. (2015 - 2019). The project resulted in the installation of a new production and packaging technology and the introduction of new fermented dairy products. In cooperation, a technology project, recipe development and laboratory testing of low-lactose fermented milk products, yoghurts, yoghurt drinks, sour cream and yoghurt with increased protein content were developed. The pilot plant testing included verification of production conditions and assessment of properties of fermented dairy products with innovative packaging.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
131
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
OLMA, a.s.
Verze
—