Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bottle conditioning: Technology and mechanisms applied in refermented beers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921049" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921049 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2306-5710/6/3/56/htm" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2306-5710/6/3/56/htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/beverages6030056" target="_blank" >10.3390/beverages6030056</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Bottle conditioning: Technology and mechanisms applied in refermented beers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bottle conditioning refers to amethod of adding fermenting wort or yeast suspension in sugar solution into beer in its final package. Additionally denoted as bottle refermentation, this technique has been originally developed to assure beer carbonation, and has further significance related to formation of distinctive sensory attributes and enhancement of sensory stability, which are the phenomena associated with ongoing yeast metabolic activities in the final package. This review covers historical development of the method, describes metabolic pathways applied during refermentation, and explains practical aspects of the refermentation process management. Furthermore, an overview of the traditional and novel approaches of bottle conditioning with mixed yeast bacterial cultures and its impact on the properties of final beer is provided. © 2020 by the authors.

  • Název v anglickém jazyce

    Bottle conditioning: Technology and mechanisms applied in refermented beers

  • Popis výsledku anglicky

    Bottle conditioning refers to amethod of adding fermenting wort or yeast suspension in sugar solution into beer in its final package. Additionally denoted as bottle refermentation, this technique has been originally developed to assure beer carbonation, and has further significance related to formation of distinctive sensory attributes and enhancement of sensory stability, which are the phenomena associated with ongoing yeast metabolic activities in the final package. This review covers historical development of the method, describes metabolic pathways applied during refermentation, and explains practical aspects of the refermentation process management. Furthermore, an overview of the traditional and novel approaches of bottle conditioning with mixed yeast bacterial cultures and its impact on the properties of final beer is provided. © 2020 by the authors.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Beverages

  • ISSN

    2306-5710

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    1-14

  • Kód UT WoS článku

    000616119100015

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85094179247