Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Microbial production of butanol from food industry waste

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921153" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921153 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-817121-9.00008-5" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-817121-9.00008-5</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-817121-9.00008-5" target="_blank" >10.1016/B978-0-12-817121-9.00008-5</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microbial production of butanol from food industry waste

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This chapter deals with food wastes that were, until now, neglected as potential feedstocks for fermentative butanol production. These feedstocks can be classified as fruit, vegetable, and other crop processing wastes, flour processing wastes or mill by-products, mixtures of unsold retail food or food unconsumed in households and public facilities, and brewery or distillery waste. They are briefly described, the other topics include acetone-butanol-ethanol fermentation process, production strains used, ways of food waste pretreatment prior the fermentation, potentially derived fermentation inhibitors and fermentation arrangements. Batch, continuous and co-culture fermentation processes are discussed and compared. The integration of butanol recovery stage with the production stage is presented as well.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbial production of butanol from food industry waste

  • Popis výsledku anglicky

    This chapter deals with food wastes that were, until now, neglected as potential feedstocks for fermentative butanol production. These feedstocks can be classified as fruit, vegetable, and other crop processing wastes, flour processing wastes or mill by-products, mixtures of unsold retail food or food unconsumed in households and public facilities, and brewery or distillery waste. They are briefly described, the other topics include acetone-butanol-ethanol fermentation process, production strains used, ways of food waste pretreatment prior the fermentation, potentially derived fermentation inhibitors and fermentation arrangements. Batch, continuous and co-culture fermentation processes are discussed and compared. The integration of butanol recovery stage with the production stage is presented as well.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20801 - Environmental biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LTACH17006" target="_blank" >LTACH17006: Výroba biobutanolu a kyseliny jantarové/mléčné z lignocelulózové biomasy</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Food Industry Wastes: Assessment and Recuperation of Commodities, Second Edition

  • ISBN

    978-0-12-817121-9

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    163-180

  • Počet stran knihy

    516

  • Název nakladatele

    Academic Press

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly