Microbial production of butanol from food industry waste
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921153" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921153 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-817121-9.00008-5" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-817121-9.00008-5</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-817121-9.00008-5" target="_blank" >10.1016/B978-0-12-817121-9.00008-5</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Microbial production of butanol from food industry waste
Popis výsledku v původním jazyce
This chapter deals with food wastes that were, until now, neglected as potential feedstocks for fermentative butanol production. These feedstocks can be classified as fruit, vegetable, and other crop processing wastes, flour processing wastes or mill by-products, mixtures of unsold retail food or food unconsumed in households and public facilities, and brewery or distillery waste. They are briefly described, the other topics include acetone-butanol-ethanol fermentation process, production strains used, ways of food waste pretreatment prior the fermentation, potentially derived fermentation inhibitors and fermentation arrangements. Batch, continuous and co-culture fermentation processes are discussed and compared. The integration of butanol recovery stage with the production stage is presented as well.
Název v anglickém jazyce
Microbial production of butanol from food industry waste
Popis výsledku anglicky
This chapter deals with food wastes that were, until now, neglected as potential feedstocks for fermentative butanol production. These feedstocks can be classified as fruit, vegetable, and other crop processing wastes, flour processing wastes or mill by-products, mixtures of unsold retail food or food unconsumed in households and public facilities, and brewery or distillery waste. They are briefly described, the other topics include acetone-butanol-ethanol fermentation process, production strains used, ways of food waste pretreatment prior the fermentation, potentially derived fermentation inhibitors and fermentation arrangements. Batch, continuous and co-culture fermentation processes are discussed and compared. The integration of butanol recovery stage with the production stage is presented as well.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
20801 - Environmental biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LTACH17006" target="_blank" >LTACH17006: Výroba biobutanolu a kyseliny jantarové/mléčné z lignocelulózové biomasy</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Food Industry Wastes: Assessment and Recuperation of Commodities, Second Edition
ISBN
978-0-12-817121-9
Počet stran výsledku
18
Strana od-do
163-180
Počet stran knihy
516
Název nakladatele
Academic Press
Místo vydání
London
Kód UT WoS kapitoly
—