Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Functional w1/o/w2 model food product with encapsulated colostrum and high protein content

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43922217" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43922217 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://link-springer-com.ezproxy.vscht.cz/article/10.1007%2Fs00217-021-03937-1" target="_blank" >https://link-springer-com.ezproxy.vscht.cz/article/10.1007%2Fs00217-021-03937-1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00217-021-03937-1" target="_blank" >10.1007/s00217-021-03937-1</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Functional w1/o/w2 model food product with encapsulated colostrum and high protein content

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Emulsions such as w1/o/w2 have potential applications in functional food as vehicles for encapsulation and delivery of sensitive products with high nutritional value. Model w1/o/w2 emulsions with possible uses as functional foods were therefore prepared. These w1/o/w2 emulsions contained colostrum as the internal water phase w1, however, although colostrum has high nutritional value, it is a very sensitive material. Emulsions were therefore prepared using a sensitive two-step emulsification process. Model w1/o/w2 emulsions were characterised after preparation and then over a 4wk (week) period. Encapsulation efficiencies of these w1/o/w2 emulsions did not decrease below 50%, even after 4 wk storage. The ability to protect encapsulated colostrum during digestion was also confirmed by microscopic observation during simulated gastrointestinal tract (GIT) passage in vitro and when the encapsulated material was released in the ileum. An additional value of the model w1/o/w2 emulsions could be to increase the protein content by fortification using a milk protein concentrate.

  • Název v anglickém jazyce

    Functional w1/o/w2 model food product with encapsulated colostrum and high protein content

  • Popis výsledku anglicky

    Emulsions such as w1/o/w2 have potential applications in functional food as vehicles for encapsulation and delivery of sensitive products with high nutritional value. Model w1/o/w2 emulsions with possible uses as functional foods were therefore prepared. These w1/o/w2 emulsions contained colostrum as the internal water phase w1, however, although colostrum has high nutritional value, it is a very sensitive material. Emulsions were therefore prepared using a sensitive two-step emulsification process. Model w1/o/w2 emulsions were characterised after preparation and then over a 4wk (week) period. Encapsulation efficiencies of these w1/o/w2 emulsions did not decrease below 50%, even after 4 wk storage. The ability to protect encapsulated colostrum during digestion was also confirmed by microscopic observation during simulated gastrointestinal tract (GIT) passage in vitro and when the encapsulated material was released in the ileum. An additional value of the model w1/o/w2 emulsions could be to increase the protein content by fortification using a milk protein concentrate.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TJ04000443" target="_blank" >TJ04000443: Inovativní způsob podání imunoglobulinů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    European Food Research and Technology

  • ISSN

    1438-2377

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    248

  • Číslo periodika v rámci svazku

    leden

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    899-903

  • Kód UT WoS článku

    000745577000001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85123464704