Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mykotoxigenní rody mikromycet kontaminující potraviny a krmiva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43923303" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43923303 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/22:43923303

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/4009/3920" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/4009/3920</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mykotoxigenní rody mikromycet kontaminující potraviny a krmiva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mykotoxiny a jejich vliv na lidské zdraví, bezpečnost potravin a významné ekonomické ztráty jsou diskutovaným problémem poslední doby. Mezi nejvýznamnější z těchto sekundárních metabolitů produkovaných vláknitými houbami patří aflatoxiny, ochratoxin A, fusariové mykotoxiny, patulin a další. Mykotoxigenní houby jsou kosmopolitní mikroorganismy a tudíž je velmi důležitá důkladná sanitace a kontrola limitů pro dané mykotoxiny ve všech krocích výroby a skladování potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Mycotoxigenic genera of micromycetes contaminating food and feed

  • Popis výsledku anglicky

    Mycotoxins and their impact on human health, food safety and significant economic losses have been a discussed problem recently. The most important of these secondary metabolites produced by filamentous fungi include aflatoxins, ochratoxin A, Fusarium mycotoxins, patulin and others. Mycotoxigenic fungi are cosmopolitan microorganisms and therefore thorough sanitation and control of limits of mycotoxins in all steps of food production and storage is crucial.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10612 - Mycology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    116

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    129-134

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus