Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Separace sacharidů kontinuální SMB chromatografií (část 2.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925159" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925159 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2022/PDF/333-336.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2022/PDF/333-336.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Separace sacharidů kontinuální SMB chromatografií (část 2.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek vychází z literárního přehledu prací zabývajících se SMB chromatografií, navazuje na předchozí článek, zahrnující aktuální aplikace kontinuálního SMB chromatografickéhoprocesu při separaci sacharidů. Komerčně atraktivní integrovanou operací je spojení biotransformace a SMB chromatografie při výrobě vzácných cukrů a kyseliny sialové. Implementace SMB systému do katalyzovaného reaktoru rapidně zvyšuje výtěžky požadovaných produktů.

  • Název v anglickém jazyce

    Carbohydrate Separation Using Continuous SMB Chromatography (Part 2)

  • Popis výsledku anglicky

    The article presents a literary review concentrating on SMB chromatography; it summarises its trends and up-to-date applications. The research is particularly aimed at separation and production of rare carbohydrates, separation of fructooligosaccharides, separation of galactooligosaccharides, separation of lactose and oligosaccharides, separation of enantiomers, and isolation of betaine from molasses. In conclusion, the paper introduces a continuous chromatography station that makes it possible to test separation of carbohydrates and other substances.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Svazek periodika

    138

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9-10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    333-336

  • Kód UT WoS článku

    000879205500016

  • EID výsledku v databázi Scopus