Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Galaktomannany a jejich využití v potravinářství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925169" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925169 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Galaktomannany a jejich využití v potravinářství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek navazuje na aktuální přehled prací o mannanech a glukomannanech jako přírodních zdrojů mannosy, která má potenciálně široké využití v potravinářství, farmacii, medicíě a dalších odvětvích [1]. V následující části je podrobně charakterizována další skupina rostlinných polysacharidů zvaných galaktomannany, jako jsou gumy guar, karob, cassia, tara a pískavice, společně s jejich vlastnostmi z hlediska použití a aplikacemi v potravinářství.

  • Název v anglickém jazyce

    Galactomannans and their use in the food industry

  • Popis výsledku anglicky

    The article follows on from the current overview of works on mannans and glucomannans as natural sources of mannose, which has a potentially wide application in food, pharmacy, medicine and other industries [1]. In the following section, another group of plant polysaccharides called galactomannans, such as guar, carob, cassia, tara, and fenugreek gums, are characterized in detail, together with their usage properties and food applications.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    77

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    24-28

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus