Galaktomannany a jejich využití v potravinářství
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925169" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925169 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Galaktomannany a jejich využití v potravinářství
Popis výsledku v původním jazyce
Článek navazuje na aktuální přehled prací o mannanech a glukomannanech jako přírodních zdrojů mannosy, která má potenciálně široké využití v potravinářství, farmacii, medicíě a dalších odvětvích [1]. V následující části je podrobně charakterizována další skupina rostlinných polysacharidů zvaných galaktomannany, jako jsou gumy guar, karob, cassia, tara a pískavice, společně s jejich vlastnostmi z hlediska použití a aplikacemi v potravinářství.
Název v anglickém jazyce
Galactomannans and their use in the food industry
Popis výsledku anglicky
The article follows on from the current overview of works on mannans and glucomannans as natural sources of mannose, which has a potentially wide application in food, pharmacy, medicine and other industries [1]. In the following section, another group of plant polysaccharides called galactomannans, such as guar, carob, cassia, tara, and fenugreek gums, are characterized in detail, together with their usage properties and food applications.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
77
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
24-28
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—