O HALUCINOGENNÍM OŘÍŠKU VNAŠÍ KUCHYNI
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43927461" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43927461 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/4261/4198" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/4261/4198</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.54779/chl20230348" target="_blank" >10.54779/chl20230348</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
O HALUCINOGENNÍM OŘÍŠKU VNAŠÍ KUCHYNI
Popis výsledku v původním jazyce
Článek popisuje muškátový oříšek z muškátovníku (Myristica), který se používá jako koření a tradiční léčivo, ale je také zneužíván jako nelegální droga. Popisuje hlavní chemické složky, konkrétně myristicin
Název v anglickém jazyce
ABOUT HALLUCINOGENIC NUT IN OUR KITCHEN
Popis výsledku anglicky
The article describes the nutmeg of a nutmeg tree (Myristica), which is used as a spice and traditional medicine but is also abused as an illicit drug. The main chemical components, namely myristicin, are described. © 2023, Czech Society of Chemical Engineering. All rights reserved.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10401 - Organic chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
CHEMICKE LISTY
ISSN
0009-2770
e-ISSN
1213-7103
Svazek periodika
117
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
348-351
Kód UT WoS článku
001019158800003
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85163031309