Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Structural analysis of crude polysacharide fractions from mushroom Hericium erinaceus F 5242

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928030" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928030 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Structural analysis of crude polysacharide fractions from mushroom Hericium erinaceus F 5242

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was the isolation and structural characterisation of the crude polysaccharide fractions of Hericium erinaceus strain f 5242. Crude polysaccharide fractions were obtained by subsequent extractions with cold water, hot water, and alkali solution. The chemical composition and structure of the crude polysaccharide fractions isolated were analysed by spectroscopic and separation methods.

  • Název v anglickém jazyce

    Structural analysis of crude polysacharide fractions from mushroom Hericium erinaceus F 5242

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was the isolation and structural characterisation of the crude polysaccharide fractions of Hericium erinaceus strain f 5242. Crude polysaccharide fractions were obtained by subsequent extractions with cold water, hot water, and alkali solution. The chemical composition and structure of the crude polysaccharide fractions isolated were analysed by spectroscopic and separation methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910209" target="_blank" >QK1910209: Výzkum a vývoj produkce léčivých hub v ČR a jejich inovativní aplikace ve funkčních potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 19th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-88307-17-4

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    59-63

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    8. 11. 2023

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku