Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Structural analysis of polysaccharides from black pearl mushroom

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930846" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930846 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.polysaccharides.csch.cz/Amca-Polysaccharides/media/content/2024/documents/Book-of_full_papers-ICPG-2024-fin.pdf" target="_blank" >https://www.polysaccharides.csch.cz/Amca-Polysaccharides/media/content/2024/documents/Book-of_full_papers-ICPG-2024-fin.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Structural analysis of polysaccharides from black pearl mushroom

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This research deals with the isolation and structural analysis of polysaccharides from the fruiting bodies (separately cap and stipe) of the hybrid Pleurotus mushroom known as the black pearl. Polysaccharide fractions were extracted with cold water, hot water, and an alkali solution; then, purified polysaccharides were obtained by anion exchange chromatography. The structure and monosaccharide composition of these fractions were characterised by FTIR spectroscopy and GC/FID.

  • Název v anglickém jazyce

    Structural analysis of polysaccharides from black pearl mushroom

  • Popis výsledku anglicky

    This research deals with the isolation and structural analysis of polysaccharides from the fruiting bodies (separately cap and stipe) of the hybrid Pleurotus mushroom known as the black pearl. Polysaccharide fractions were extracted with cold water, hot water, and an alkali solution; then, purified polysaccharides were obtained by anion exchange chromatography. The structure and monosaccharide composition of these fractions were characterised by FTIR spectroscopy and GC/FID.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910209" target="_blank" >QK1910209: Výzkum a vývoj produkce léčivých hub v ČR a jejich inovativní aplikace ve funkčních potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 20th International Conference on POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE

  • ISBN

    978-80-88307-22-8

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    65-68

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    13. 11. 2024

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku