Structural analysis of polysaccharides from black pearl mushroom
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930846" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930846 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.polysaccharides.csch.cz/Amca-Polysaccharides/media/content/2024/documents/Book-of_full_papers-ICPG-2024-fin.pdf" target="_blank" >https://www.polysaccharides.csch.cz/Amca-Polysaccharides/media/content/2024/documents/Book-of_full_papers-ICPG-2024-fin.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Structural analysis of polysaccharides from black pearl mushroom
Popis výsledku v původním jazyce
This research deals with the isolation and structural analysis of polysaccharides from the fruiting bodies (separately cap and stipe) of the hybrid Pleurotus mushroom known as the black pearl. Polysaccharide fractions were extracted with cold water, hot water, and an alkali solution; then, purified polysaccharides were obtained by anion exchange chromatography. The structure and monosaccharide composition of these fractions were characterised by FTIR spectroscopy and GC/FID.
Název v anglickém jazyce
Structural analysis of polysaccharides from black pearl mushroom
Popis výsledku anglicky
This research deals with the isolation and structural analysis of polysaccharides from the fruiting bodies (separately cap and stipe) of the hybrid Pleurotus mushroom known as the black pearl. Polysaccharide fractions were extracted with cold water, hot water, and an alkali solution; then, purified polysaccharides were obtained by anion exchange chromatography. The structure and monosaccharide composition of these fractions were characterised by FTIR spectroscopy and GC/FID.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910209" target="_blank" >QK1910209: Výzkum a vývoj produkce léčivých hub v ČR a jejich inovativní aplikace ve funkčních potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 20th International Conference on POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE
ISBN
978-80-88307-22-8
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
65-68
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
13. 11. 2024
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—