Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zhodnocení nutriční, mikrobiologické a senzorické kvality másel na českém trhu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930895" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930895 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zhodnocení nutriční, mikrobiologické a senzorické kvality másel na českém trhu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V monitoringu kvality vzorků másel z českého trhu byly zastoupeny výrobky z evropských zemí (Polsko, Německo, Rakousko, Francie, Itálie, Irsko) i z české produkce. Produkce byla konvenční i z kontrolovaného ekologického zemědělství (BIO). Mikrobiologickou kvalitu technologického zpracování prokázaly nízkými hodnotami celkového počtu mikroorganizmů a plísní. Obsah trans-nenasycených mastných kyselin se výrazně lišil v závislosti na plemeni a způsobu krmení. Celková senzorická jakost vzorků byla hodnocena v rozmezí dobrá až výborná.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the nutritional, microbiological and sensory quality of butters on the Czech market

  • Popis výsledku anglicky

    In the monitoring of the quality of butter samples from the Czech market, products from European countries (Poland, Germany, Austria, France, Italy, Ireland) and from Czech production were represented. The production was conventional and from controlled organic farming (BIO). The microbiological quality of technological processing was demonstrated by low values of the total number of microorganisms and molds. The content of trans-unsaturated fatty acids differed significantly depending on the breed and feeding method. The overall sensory quality of the samples was evaluated in the range of good to excellent.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    13

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

    MAFRA, a.s.

  • Verze