Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of the starch indicator on front waves in the iodate-arsenous acid system with applied electric fields.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F02%3A00006963" target="_blank" >RIV/60461373:22340/02:00006963 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of the starch indicator on front waves in the iodate-arsenous acid system with applied electric fields.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effects of the addition of a starch indicator to propagating reaction fronts in the iodate--arsenous acid system are considered, both experimentally and by the analysis of model based on the Dushman-Roebuck kinetic scheme equipped with the complexation reaction between starch, I2 and I3- .Both the experiments and the model show that the starch affects front propagation by slowing the waves down, with an increasing reduction in speed as the starch concentration is increased. This changes the magnitude of the electric field that has to be applied in order to achieve changes in the local stoichiometry.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of the starch indicator on front waves in the iodate-arsenous acid system with applied electric fields.

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of the addition of a starch indicator to propagating reaction fronts in the iodate--arsenous acid system are considered, both experimentally and by the analysis of model based on the Dushman-Roebuck kinetic scheme equipped with the complexation reaction between starch, I2 and I3- .Both the experiments and the model show that the starch affects front propagation by slowing the waves down, with an increasing reduction in speed as the starch concentration is increased. This changes the magnitude of the electric field that has to be applied in order to achieve changes in the local stoichiometry.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Physical Chemistry Chemical Physics

  • ISSN

    1463-6076

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    2236-2245

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus