Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Model identification and physiological control of xylitol production using Debaryomyces hansenii

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F03%3A00007516" target="_blank" >RIV/60461373:22340/03:00007516 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Model identification and physiological control of xylitol production using Debaryomyces hansenii

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Estimation relationships of the main variables of the fermentation process - concentration of xylitol, biomass and xylose - are suggested and studied. The volume of added base for pH control has been shown to be important for approximate assessment of the biomass concentration. Furthermore, replacement of expensive off-line HPLC analyses of xylose by an on-line determined respiratory quotient RQ for control purposes is discussed. Physiological control of xylitol production which takes advantage of on-line classification of the different metabolic states of the culture from easily and cheaply measured variables, has been developed.

  • Název v anglickém jazyce

    Model identification and physiological control of xylitol production using Debaryomyces hansenii

  • Popis výsledku anglicky

    Estimation relationships of the main variables of the fermentation process - concentration of xylitol, biomass and xylose - are suggested and studied. The volume of added base for pH control has been shown to be important for approximate assessment of the biomass concentration. Furthermore, replacement of expensive off-line HPLC analyses of xylose by an on-line determined respiratory quotient RQ for control purposes is discussed. Physiological control of xylitol production which takes advantage of on-line classification of the different metabolic states of the culture from easily and cheaply measured variables, has been developed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Process Biochemistry

  • ISSN

    0032-9592

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    38

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1695-1705

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus