Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Physiological Control of Xylitol Production using Debaryomyces Hansenii Yeast Cultivation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F01%3A00003841" target="_blank" >RIV/60461373:22340/01:00003841 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Physiological Control of Xylitol Production using Debaryomyces Hansenii Yeast Cultivation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Xylitol production using Debaryomyces hansenii yeast cultivation on xylosee is a very complex and complicated process. In this paper, the so-called physiological model is proposed, based on knowledge from literature and from our practical experiments. Itdistinguishes two main metabolic phases important for xylitol production, among others. In the batch phase, the fermentation vessel is operated to support exponential unlimited growth of cells and in the following fed-batch phase, the conditions are maintained to encouradge the xylitol production. Questions about on-line classification of these states from easily and cheaply measured variables are studied. Replacement of expensive off-line HPLC analyses of xylose by reliably and on-line determined respiration quotient is discussed.

  • Název v anglickém jazyce

    Physiological Control of Xylitol Production using Debaryomyces Hansenii Yeast Cultivation

  • Popis výsledku anglicky

    Xylitol production using Debaryomyces hansenii yeast cultivation on xylosee is a very complex and complicated process. In this paper, the so-called physiological model is proposed, based on knowledge from literature and from our practical experiments. Itdistinguishes two main metabolic phases important for xylitol production, among others. In the batch phase, the fermentation vessel is operated to support exponential unlimited growth of cells and in the following fed-batch phase, the conditions are maintained to encouradge the xylitol production. Questions about on-line classification of these states from easily and cheaply measured variables are studied. Replacement of expensive off-line HPLC analyses of xylose by reliably and on-line determined respiration quotient is discussed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JD - Využití počítačů, robotika a její aplikace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proc. of the 13th Int. Conf. on Process Control PC '01

  • ISBN

    80-227-1542-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    "P044-1"-"P044-7"

  • Název nakladatele

    Slovak University of Technology

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso, High Tatras, Slovakia

  • Datum konání akce

    11. 6. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku