Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fuzzy modely kultivace kvasinek Saccharomyces Cerevisiae

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F05%3A00014359" target="_blank" >RIV/60461373:22340/05:00014359 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fuzzy Models of Saccharomyces Cerevisiae Yeast Cultivation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper presents fuzzy modeling of Saccharomyces cerevisiae yeast fed-batch cultivation. The motivation has been to use the obtained model in model-based predictive control of yeast cultivation. The model is of the form of MIMO system and enables the prediction of output variables of the controlled process in reasonable time. Input fuzzy variables of the model are absolute values and history trends of process variables. The main part of the paper presents the work done in determining the optimal length of the history data window and appropriate transformation of slope values to a corresponding data trend.

  • Název v anglickém jazyce

    Fuzzy Models of Saccharomyces Cerevisiae Yeast Cultivation

  • Popis výsledku anglicky

    The paper presents fuzzy modeling of Saccharomyces cerevisiae yeast fed-batch cultivation. The motivation has been to use the obtained model in model-based predictive control of yeast cultivation. The model is of the form of MIMO system and enables the prediction of output variables of the controlled process in reasonable time. Input fuzzy variables of the model are absolute values and history trends of process variables. The main part of the paper presents the work done in determining the optimal length of the history data window and appropriate transformation of slope values to a corresponding data trend.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů