Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fuzzy Oriented Statistical Analysis of Fermentation Data

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F99%3A0003323" target="_blank" >RIV/60461373:22340/99:0003323 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fuzzy Oriented Statistical Analysis of Fermentation Data

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Because of the non-linearity and time-variability nature of biotechnological processes, it is often impossible to find a description of dependencies among the process variables with help of a mathematical model. The statistical analysis of experimental data, the generation of a rule set using fuzzy variables and fuzzy values for description of the process and the control of the baker yeast cultivation is presented. This rule-based modelling of the observed dependencies is to be used for finding of moregeneral rules and for application in the current knowledge system.

  • Název v anglickém jazyce

    Fuzzy Oriented Statistical Analysis of Fermentation Data

  • Popis výsledku anglicky

    Because of the non-linearity and time-variability nature of biotechnological processes, it is often impossible to find a description of dependencies among the process variables with help of a mathematical model. The statistical analysis of experimental data, the generation of a rule set using fuzzy variables and fuzzy values for description of the process and the control of the baker yeast cultivation is presented. This rule-based modelling of the observed dependencies is to be used for finding of moregeneral rules and for application in the current knowledge system.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    80-227-1228-0

  • Místo vydání

    Bratislava, Slovakia

  • Název nakladatele resp. objednatele

    12th Conference Process Control '99

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče