Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kritická micelární koncentrace eikosaethyleneglykol hexadekyl etheru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F08%3A00020687" target="_blank" >RIV/60461373:22340/08:00020687 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Critical micelle concentration of eicosaethylene glycol hexadecyl ether

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The first and the second critical micelle concentrations (CMC) of eicosaethylene glycol hexadecyl ether in aqueous medium have been determined on the basis of surface tension measurements. The effect of temperature has been investigated in the temperature interval 24 to 38°C. Both CMCs decrease with increasing temperature. The temperature dependence of the Gibbs energy of micellization has been described by linear equation. The influence of addition of ethanol, 1-propanol, 1-butanol, 1-pentanol, 1-hexanol, and 1-heptanol on CMC values has been examined. The first CMC rises with rising alcohol concentration, whereas the dependence of the second CMC on alcohol concentration displays very slight decreasing trend (nearly within the experimental errors).

  • Název v anglickém jazyce

    Critical micelle concentration of eicosaethylene glycol hexadecyl ether

  • Popis výsledku anglicky

    The first and the second critical micelle concentrations (CMC) of eicosaethylene glycol hexadecyl ether in aqueous medium have been determined on the basis of surface tension measurements. The effect of temperature has been investigated in the temperature interval 24 to 38°C. Both CMCs decrease with increasing temperature. The temperature dependence of the Gibbs energy of micellization has been described by linear equation. The influence of addition of ethanol, 1-propanol, 1-butanol, 1-pentanol, 1-hexanol, and 1-heptanol on CMC values has been examined. The first CMC rises with rising alcohol concentration, whereas the dependence of the second CMC on alcohol concentration displays very slight decreasing trend (nearly within the experimental errors).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CD-ROM of Full Texts CHISA 2008

  • ISBN

    978-80-02-02047-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Process Engineering Publisher

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha, Česká Republika

  • Datum konání akce

    24. 8. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku