Inactivation of Microbial Food Contamination of Plastic Cups Using Nonthermal Plasma and Hydrogen Peroxide
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F18%3A43916971" target="_blank" >RIV/60461373:22340/18:43916971 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.hindawi.com/journals/jfq/2018/5616437/" target="_blank" >https://www.hindawi.com/journals/jfq/2018/5616437/</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1155/2018/5616437" target="_blank" >10.1155/2018/5616437</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Inactivation of Microbial Food Contamination of Plastic Cups Using Nonthermal Plasma and Hydrogen Peroxide
Popis výsledku v původním jazyce
The inactivation effect of the combination of nonthermal plasma and hydrogen peroxide aerosol for the microbial decontamination of inner surface of cylindrical container buckets is studied on one bacterial and seven filamentous micromycete species and on airborne-contaminated cups. While the decontamination by single nonthermal plasma or hydrogen peroxide is not observable after 120 s, the strong decontamination by their combination occurs after 30 s of exposure. Moreover, observed total elimination of airborne contamination of plastic cups predetermines this method as a suitable alternative to the currently used method based on the application of hydrogen peroxide. © 2018 Tereza Kordová et al.
Název v anglickém jazyce
Inactivation of Microbial Food Contamination of Plastic Cups Using Nonthermal Plasma and Hydrogen Peroxide
Popis výsledku anglicky
The inactivation effect of the combination of nonthermal plasma and hydrogen peroxide aerosol for the microbial decontamination of inner surface of cylindrical container buckets is studied on one bacterial and seven filamentous micromycete species and on airborne-contaminated cups. While the decontamination by single nonthermal plasma or hydrogen peroxide is not observable after 120 s, the strong decontamination by their combination occurs after 30 s of exposure. Moreover, observed total elimination of airborne contamination of plastic cups predetermines this method as a suitable alternative to the currently used method based on the application of hydrogen peroxide. © 2018 Tereza Kordová et al.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20402 - Chemical process engineering
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Quality
ISSN
0146-9428
e-ISSN
—
Svazek periodika
2018
Číslo periodika v rámci svazku
5616437
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
"Neuveden"
Kód UT WoS článku
000440483100001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85051031536