Heat Measurement
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F19%3A43917882" target="_blank" >RIV/60461373:22340/19:43917882 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Heat Measurement
Popis výsledku v původním jazyce
The chapter describes the principles used to measure the amount of heat. The introduction presents the theoretical foundations and relationships under which work heat meters. The structure of electronic heat meters is described. The electronic heat meter consists of three basic components: suitable flowmeter, paired temperature sensors and computational unit. They are shown diagrams devices for measuring the heat transferred by liquid medium and for measuring the heat transferred by steam. Also, examples of electronic evaluation units in heat meters and compact heat meters are given.
Název v anglickém jazyce
Heat Measurement
Popis výsledku anglicky
The chapter describes the principles used to measure the amount of heat. The introduction presents the theoretical foundations and relationships under which work heat meters. The structure of electronic heat meters is described. The electronic heat meter consists of three basic components: suitable flowmeter, paired temperature sensors and computational unit. They are shown diagrams devices for measuring the heat transferred by liquid medium and for measuring the heat transferred by steam. Also, examples of electronic evaluation units in heat meters and compact heat meters are given.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
20205 - Automation and control systems
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Measurement and Control of Chemical, Food and Biotechnological Processes
ISBN
978-1-908235-09-1
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
"348–355"
Počet stran knihy
1266
Název nakladatele
STS Science Centre Ltd.
Místo vydání
London
Kód UT WoS kapitoly
—