Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření vlhkosti v pevných látkách.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F19%3A43917923" target="_blank" >RIV/60461373:22340/19:43917923 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/119-123.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/119-123.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření vlhkosti v pevných látkách.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V příspěvku jsou popsány metody a funkční principy vlhkoměrů využívaných k měření vlhkosti v pevných látkách – metody chemické, gravimetrické, metody založené na měření elektrických veličin (odporové a kapacitní metody). Podrobněji jsou popsány infračervené a mikrovlnné vlhkoměry a jsou uvedeny možnosti jejich aplikace.

  • Název v anglickém jazyce

    Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Moisture Measurement in Solids.

  • Popis výsledku anglicky

    The paper describes the methods and functional principles of hygrometers used for moisture measurement in solids – chemical and gravimetric methods, methods based on the measurement of electrical quantities (resistance and capacitance methods). Infrared and microwave hygrometers are described in more detail together with possibilities for their application.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20205 - Automation and control systems

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    135

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    "119–123"

  • Kód UT WoS článku

    000461590200006

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85067453421